Loki: "Kritika"

2021.07.17. 18:39

dejicps-c1fcd881-3aa5-4373-ac24-145be2868ca2.jpeg

Spoileres!

Az eddigi legjobb Disney+ sorozat. Időutazás, alternatív valóságok 1-1 karakter többféle verziója (variánsa). Új megvilágításba helyezte az egész MCU-t és fejetetejére állította úgy, hogy az mégis konzisztens maradt és minden korábbi esemény megmaradt fontosnak. Nem degradálta, nem pusztította el visszamenőleg a nagy eseményeket és mindent amit eddig felépített a Marvel. Aztán az utolsó részben, ezt az új felállást is felborította. És elhozta azt amire már mindenki várt. Yap! Multiverzum!

Elképesztően fantáziadús, elszállt, pörgős és izgalmas a sorozat. 1 filler szerű rész csúszott be, de az meg kellett Loki és Sylvie párosához és még az is mocsok szórakoztató volt. Remekül ugrál a dráma és a humor között a sorozat. És én így ki is mondanám, hogy a Loki konkrétan jobb Doctor Who sorozat, mint a Doctor Who 11. és 12. évada. Persze Marvelesítve.

Bődületesen látványos a sorozat. Igazából sokszor rá nem mondaná az ember, hogy ez egy sorozat, annyira cefet jól néz ki. Az akciók is megállják a helyüket 1-2 közelharci rész elég bénácska de ezekből kevés van. A zene is elképesztően erős lett. Már maga a fő téma is libabőr. Na meg ne felejtsük el Loki részeg énekét OMG!

Tom Hiddleston továbbra is lubickol a szerepben. Ráadásul remek írói húzásokkal 1 rész alatt eltudták a karaktert szinte ugyanoda juttatni, ahol a Ragnarök végén volt. Jellemét tekintve. És innen építkeztek tovább. Ezen lehidaltam, mennyire elegánsan megoldották. Megint rengeteg plusz réteget kapott az alapból is bonyolult figura! Owen Wilson holy shit meglepően kurva jó és a párosa Hiddleston-nal fergeteges! És aztán ott van Sophia Di Martino, mint Sylvie. Ő is bitang erős. És működik a kémia a 2 Loki között. Huppsz, spoiler! Van vagy 20 féle Loki.

Ami nem tetszett az a finálé. Maga a mindent iránytó agy, most már úgy tűnik ki is mondhatjuk, Kang a Hódító, valószínű ő lesz az új Saga főelleségei és az ő variánsai. Az új Thanos, ha úgy tetszik. Iszonyat ripacs volt a karakter és túljátszotta a színész. Értem én, hogy hibbant, de engem fárasztott. Remélhetőleg a többi variánsa drasztikusan más lesz. Illetve ahogy a rész ment előre és ahogy ez a Kang kikerült a képrből... szerintem borzasztó vérszegény volt és sótlan, ahhoz képest, hogy a sorozat korábban mennyire őrült volt. Valami nagy katarzisra számítottam, de csak kis pukkanás lett. Ami persze majd a filmekben és a sorozatokban kifejti majd nagy hatásait. Ezt persze jól érzékeltették, csak ahogy az utolsó pillanatban eljutottunk ide az eléggé töketlen lett.

De akárhogyan is. Aki kitalálta, hogy a Loki egy nyomozós, időutazós sorozat legyen. Ami továbbépíti a karaktert, új alapokra helyezi az egész MCU-t, majd azt is totál új irányba tereli, mindezt csupán 6 rész alatt és végig szinte kifogástalan minőségben. Tele vadabbnál vadabb ötletekkel... Hát ennek azonnal oda a világ összes kitüntetését és pénzét, mert ez egy zseni!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása