mv5bodniodvmyjitm2mymc00zwqyltgymgytnzjjmmvmzty2otjjxkeyxkfqcgdeqxvynzk3nduzntc_v1.jpg

Szintén Letterboxd-os iromány. De ez már hosszabb.

A 2. Disney+ Marvel sorozat sem okozott csalódást, viszont ugyanúgy, mint a WandaVisision ennek is megvannak a maga fura botlásai.

De kezdjük a pozitívumokkal. Szinte egy az egyben hozzák a Russo tesók Amerika Kaptiány filmjeik stílusát. A hangvétel, az akciók koreográfiája és milyensége. Szinte hihetetlen. Itt-ott gyengébb a CGI de nem zavaró módon.

A két főszereplő parádés. A solo és a közös jeleneteik is ütnek, mint a buszkerék. Humorban, akcióban és drámában is. Remek párost alkotnak.

Érdekes témákat boncolgat. Nagyon tetszett, hogy reflektálnak a visszacsettintésre és ez az esemény, ami az Endgame-ben egy 3 órás hősi lépés volt, itt sokaknak egy borzasztó probléma. És jogos probléma. Ebből indul ki a fő konfliktus, ami végig baromi érdekes kérdéseket vet fel. Morálisan is eljátszogatnak vele. Respect!

Természetesen a múlt, a sokkal korábbi múlt bűnei is előkerülnek. Mindkét főszereplőt érintve. Sam és a fekete emberek problémáival jól foglalkoztak, viszont Bucky PTSD-jét egy idő után szó szerint elfelejtették. Majd az évad végén eszükbe jutott a dolog a japán apókával és olyan kurtán zavarták le az egészet, hogy az égvilágon semmi ereje nem volt.

És ezzel el is értünk a sorozat legnagyobb negatívumához. Túl sok szálba marnak bele és egy csomót egyszerűen parlagon hagynak, vagy elfojtanak gyorsan és felületesen kezelik. Bucky PTSD-je és önmaga megváltása az egyik ilyen szál. De ott van Zemo báró, akit beharangoztak, hogy visszatér. Brühl meg is hálálja, fantasztikusan játszik, de pár részben idegenvezetősködik és aztán hopp már ki is kapják. Aztán ott van ez az Erődíler szál ami ha nem lenne nem is hiányozna. Viszont kapcsolódik hozzá egy eléggé fából vaskarika fordulat. Hogy igazából Sharon az végig. Amiért a SHIELD veszni hagyta gyk. bűnöző lett és csak várt az alkalomra, hogy visszatérhessen és kormányinfókkal sefteljen... Nem tudom, szerintem ez gyenge lábakon áll.

Aztán ott van a "főellenségünk" Karli. Aki igazából nem is gonosz, mert van motivációja meg minden de... Nekem ez a karakter totál kilógott. Elvileg ez a csaj egy vezető, egy stratéga aki a saját népét radikális eszközökkel akarja kihúzni a szarból. De ezt szerintem nem tudta jól érzékeltetni ez a színésznő. Nekem állandóan egy agresszív, de törékeny pumukli jutott róla az eszembe. Nagyon nem volt jó választás, semmi karizmája nem volt ennek a lánynak. 1 percre se tudtam elhinni, hogy egy befőttes üveget kitudna nyitni, nemhogy egy ellenállást vezetni. Másik színésznő vagy több játékidő kellett volna, hogy jobban bemutassák.

És jön a 2. negatívum a hossz. 6 rész. Átlagosan 45 perc. Ugye csak vicceltek? Ez marha kevés! Értem én, hogy minisorozat, de pont most mutattátok meg, hogy mennyi mindent szerettetek volna mesélni, erre mindent eltiportatok, volt, hogy akár 1 részen belül. Ráadásul, mint nemrég megtudtam, a hülye vírus miatt (is) egy teljes szálat még így is kikellett dobni a kukába. 10 rész legalább kellett volna ide.

Amit viszont kifogástalanul felépítettek és végigvezettek, az az új Amerika Kapitány szál volt. Wyatt Russell, mint John Walker telitalálat. És a karaktere is elképesztően jól ki van találva. És ahová végül kifuttatják OMG! Hibátlan!

Szóval ja, vannak itt hibák és lukak, de a nagy egészet nézve, egy veszettül szórakoztató akció sorozat, ami mert komolyabb témákba is beletenyerelni. Sokkal egységesebb képet fest magáról, mint a WandaVision például, aminek a kajlasága volt a legnagyobb erénye de a hátránya is. Illetve az egy izolált eset volt, ami nagy hatással pont nem volt a Marvel világára, pedig mindenki ezt várta volna tőle. Ez a sorozat viszont rengeteg alapot lefektetett a jövőhöz. Kíváncsian várom mit építenek rá, mert az alapok erősek mégha nem is hibátlanok.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása