2013-as filmes várólistám

2013.04.11. 18:30

futuristic_2013_wallpaper_by_ravirajcoomar-d5n078f.jpgEzt nézem 2013-ban.

2013 egy erős film év lesz, így azt gondoltam, hogy összeállítok egy listát, amiben felsorolom azokat a filmeket, amiket mindenképpen meg fogok nézni. Két részre szedem szét a filmeket. Az első körben azokról az alkotásokról lesz szó, amiknek már van magyar mozis megjelenési dátuma, így egészen biztos, hogy hazánkban megjelennek (egy kivétel van csak). A második körben pedig a még magyar premier dátummal nem rendelkező filmekről lesz szó. A listát a május premierektől kezdem:

 

gingerclown080511.jpg

Gingerclown

Premier: Május 9.

Nem csalás nem ámítás, végre mozikba kerül, Hatvani Balázs horror komédiája, a Gingerclown (sajnos a Thelomeris valószínűleg kukázásra került). A történet szerint, néhány Los Angeles-i fiatal a 80-as években, bátorságpróbaként betör egy elhagyatott vidámparkba, ahol egy bohóc testbe bújt rém kísért. A film egyik érdekessége, hogy nagy részét a Budapesti vidámparkban forgatták. Olyan helyeken is, amik a látogatók számára le vannak zárva. A bohócot pedig az a Tim Curry játssza, aki a Stephen King: Az című filmben, szintén egy gonosz bohócot testesített meg. Remélhetőleg egy igazi kis üdítő és friss filmmel lesz dolgunk és Antal Nimród mellett, lesz egy újabb filmes büszkeségünk. Hajrá Balázs!

 

 

star-trek-into-darkness.jpg

 

Sötétségben - Star Trek

Premier: Május 16 (ha minden igaz előre hozták)

Egy terrorista, egy tömegpusztító fegyverrel rajtaüt az Űrflottán, szinte teljesen elpusztítva azt. Kirk kapitány és az Enterprise legénysége, a férfi nyomába ered, és feltett szándékuk, hogy visszaszerezzék a fegyvert, a férfit pedig elfogják. Soha nem voltam Star Trek rajongó. Sem a filmeket, sem pedig a sorozatokat nem néztem, sohasem fogott meg a világ, amiben játszódik, aztán jött J.J. Abrams. A 2009-es Star Trek film számomra A Star Trek film! Nagyon jó karakterek, érdekes világ, elképesztően dinamikus és látványos akciók és folyamatos pörgés jellemezte az alkotást. Tehát szinte minden, ami a korábbiakból hiányzott. Ez pedig annak a folytatása. Ennyi pont elég, hogy iszonyatosan várjam! A Sci-fi filmek Mass Effect-je lehet ebből a Star Trek szériából.

 

 leonardo dicaprio the great gatsby.jpg

 

A nagy Gatsby

Premier: Május 16

1922-ben New York elképesztő fejlődésnek indul. Egyre több és egyre nagyobb épületek jelennek meg, a gazdagok fényűző életet élnek és hihetetlen partikat adnak. Egy ilyen férfi Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) is, akinek a múltjáról semmit sem tud a város és arról sem, honnan tett szert ekkora vagyonra. Nick Carraway (Tobey Maguire) kis ideje él a városban, de nagyon hamar Gatsby barátja lesz. Sokkal többet nem érdemes elmondani a sztoriról. Egy könyvből készült és van már egy filmfeldolgozása, Robert Redford-dal a főszerepben. A színészi játékkal biztosan nem lesz gond és valószínűleg, egy nagyon autentikus drámával lesz dolgunk, egy jó nagy adag társadalomkritikával. Abszolút várós!

 

 After-Earth-Movie-Poster.jpg

 

A Föld után

Premier: Június 6

A távoli jövőben a Föld bolygón már nem élnek emberek. Egy világméretű katasztrófa miatt, el kellett hagyni a bolygót. Évekkel később Cypher (Will Smith) és fia Kitai (Jaden Smith) lezuhannak a bolygóra, a férfi pedig súlyosan megsérül. Az űrhajó darabjai szétszóródtak, így a jeladót Kitai-nak kell megtalálnia, hogy segítséget hívjanak. Kissé kilóg a lóláb ennél a filmnél. Ugyanis kicsit tartok ettől az alkotástól. Az ok a rendezőben keresendő, akit M. Night Shyamalan-nak hívnak. Én nagyon kedvelem a munkásságát, de a legutolsó két filmje, valami égbekiáltó nagy marhaság volt! Illetve a trailer alapján, a CGI nem mondható 2013-as színvonalúnak. A fiatalabbik Smith pedig, most kap igazán fontos szerepet először, a karrierje során. Szóval nagyon sok dolgon elcsúszhat a mozi. Talán pont ezért érdekel, de az elvárásokat mindenképpen visszább veszem.

 

 bg.jpg


Az Acélember

Premier: Június 20.

Szinopszist ide fölösleges írnom. Úgyis mindenki ismeri Superman eredettörténetét. Szerencsére a forgatókönyvírók rájöttek, hogy nem csak Lex Luthor meg a kriptonit Superman ellensége, így Zod tábornok lesz most a nagy ellenfél, aki szintén a Kripton bolygóról származik. Az Acélemberhez igazi sztárgárdát sikerült összetrombitálni. Russel Crowe, Kevin Costner, Laurence Fishburne, mindannyian elég fontos szerepet fognak játszani. A címszereplőt Henry Cavill alakítja, akit még nem nagyon láttam filmben. A Halhatatlanok főszereplőjeként kifejezetten semmilyen alakítást nyújtott. Remélhetőleg itt megembereli magát. Zod tábornokot Michael Shannon (a Gengszterkorzó Van Alden ügynöke) alakítja. A lényeg viszont, hogy a filmet megpróbálják egy kicsit realistább vizekre terelni (már amennyire ez lehetséges), hasonlóan a legutóbbi három Batman filmhez. A producer ugye maga Christopher Nolan, a rendező pedig az a Zack Snyder, aki elég otthonosan mozog a képregények világában. Ő készítette az epikus 300-at és a zseniális Watchmen-t is. Az Álomháborús mellényúlás után illik megint villantani valamit. Szerintem sikerülni fog.

 

 Evil Dead Remake 020.jpg

 

Gonosz halott

Premier: Június 27. (? talán)

Öt fiatal egy erdei házba megy kirándulni, ahol megtalálják a Holtak Könyvét. Az egyikük felolvas belőle, ezzel feléleszti az erdőben szunnyadó démonokat, akik elkezdik terrorizálni a fiatalokat. Sam Raimi korszakalkotó horrorjának remake-jéről van szó, amit már sokan a bejelentéskor a porba aláztak. Én mégis várom. Egyrészt azért, mert számomra az Evil Dead első része egy jó film, de közel sem tartom egy legendának. A szándékosan elbohóckodott és röhejes második és harmadik rész pedig egyáltalán nem tetszett. Ez a remake viszont véresen komolyan veszi magát és a trailer alapján, egyszerre lesz jelen a rémisztgető és a kőkemény gore stílus. Nagyon várom már! Ja, Ash nevű karakter nincs.

 

 world-war-z.jpg

 

Z világháború

Premier: Június 27.

Zombiapokalipszis tör ki, Gerry Lane pedig megpróbálja kimenteni a családját az őrületből, ennyi! Ezt a mozit azért várom, mert a trailer alapján vegyes érzelmek kavarognak bennem. Egyrészt Brad Pitt-et imádom, neki meg nem szokása szarságokban szerepelni és a film egy grandiózus zombi apokalipszist akar bemutatni, aminek megvan a maga hangulata. DE! Ehhez ugye rengeteg CGI támogatás kell, ami viszont eléggé felemásan fest! Iszonyatosan igénytelenek a zombik mozgása, meg úgy az egész fizimiskájuk a közeli felvételeken! A nagy totálok viszont baromi jól néznek ki! A könyv rajongóinak visszajelzései pedig, egyértelműen negatívak. Szerintük a félelmetes, hiteles és sokkoló sztorit, akciófilmmé degradálták. Az előzetest nézve pedig igazuk lehet. Én azért kíváncsi vagyok rá.

 

 

The-Lone-Ranger-2013-the-lone-ranger-32352271-2000-1405.jpg

 

A magányos lovas

Premier: Július 4.

John Reid, Ranger csapatát néhány bandita lemészárolja, ő is csak egy Tonto nevű indián segítségével marad életben. A két férfi összefog, hogy igazságot szolgáltassanak. Johnny Depp és Gore Verbinski, a remek Karib-tenger kalózai trilógia és a Rango után újra együtt dolgozik. Ezúttal egy western, fantasy, kalandfilm keveréken, ami olyan ritka, mint a fehér holló. Már ezért is érdemes lesz rá odafigyelni. Egyébként egy régebbi sorozat, filmes adaptálása lesz a mozi. Anyagilag valószínűleg bukni fog a film. Állítólag a 250 milliós gyártási költséget is átlépte már a film. Előzetes alapján ütős lesz!

 

 480636_497894040274007_699156841_n.jpg

 

Tűzgyűrű

Premier: Július 11.

Egy portál nyílik a Csendes-óceánban, amin keresztül a Kaiju nevű faj elözönli a Földet. A felhőkarcoló méretű lényekkel a világ nem tud mit kezdeni. Így a legnagyobb szuperhatalmak összefognak és óriási mechákat építenek, és azokkal esnek neki a betolakodóknak. Guillermo del Toro mexikói rendező, azért mondott le a Hobbit filmek rendezéséről, hogy megcsinálhassa ezt a mechás sci-fit. Az ég áldja meg érte! del Toro stílusát nagyon bírom és a filmjeit is nagyon szeretem, bár inkább fantasy jellegű alkotásokkal rukkolt elő idáig (Penge 2, Hellboy 1-2, A Faun labirintusa), most megmutatja, hogy mit tud kezdeni egy sci-fivel. Egészen tegnapig ezt a filmet vártam a legjobban idén.

 

 486188_496690153727729_2005879578_n.jpg

 

The Wolverine

Premier: Július 25.

Rozsomák (nem, nem az "F" betűs szó) Japánba utazik, mert egy régi ismerőse állítólag ki tudja gyógyítani a halhatatlanságból. Japánban azonban Logan nagy bajba keveredik. Jakuzákkal, nindzsákkal és az Ezüst szamuráj nevű mutánssal is összerúgja a port. Nekem eddig az összes X-men film tetszett és természetesen a kedvenc karakterem Rozsomák. Most megkapja második önálló filmjét, ami végre bemutatja a Japán kötődését, amivel a képregény olvasók tisztában vannak természetesen. A sztori egyelőre még kissé zavaros. Remélhetőleg az új trailer majd beszédesebb lesz.

 

 Kick-Ass-2-2013-Movie-Poster.jpg

 

Kick-Ass 2

Premier: Augusztus 22.

Kick-Ass csatlakozik egy újonnan alakult szuperhős csapatba és szembeszállnak Red Mist-tel, az előző rész egyik főellenségével, aki bosszút akar állni a főhősön. Ehhez új alteregót talált ki magának. The Mother Fucker-t. Nem vagyok hajlandó leírni a magyar címet! A 2010-es Kick-Ass című abszurd és teljesen elmebeteg képregény film, sok rajongóra tett szert. Jómagam is kellemesen elszórakoztam vele, bár én nem tartom mérföldkőnek, volt jó pár zavaró pontja számomra. A folytatás gondolata nem igazán hozott lázba, de aztán egy színész neve meggyőzött, hogy ezt látnom kell. Jim Carrey! Remélhetőleg, a második rész félúton nem gondolja meg magát, és nem alakul át véres vígjátékból drámává.

 

 thor-2-sequel-the-dark-world-logo.jpg

 

Thor: Sötét világ

Premier: Október 31.

A sztori a Bosszúállók eseményei után indul. Thor visszatér a saját világába és újra harcba kell szállnia. Ezúttal a Sötét Tündék fajával kerül konfrontációba és az ő vezérükkel Malekith-tel. Remélem itt el lesz magyarázva, hogy Thor hogy tudott visszajutni a Földre. Talán pont a Tündékkel kötött valami sötét alkut Thor. Az első filmet imádtam, valószínűleg a rendező sajátos stílusa miatt. A második részt, sajnos már nem Kenneth Branagh rendezi. De ettől még lehet egy jó kis képregény film.

 4244.jpeg

 

A Hobbit - Smaug pusztasága

Premier: December 12.

Bilbó, Gandalf meg a törpiek (úh de rossz poén) tovább baktatnak a sárkány felé. Szerintem ezt nem kell részleteznem. Peter Jackson, Tolkien világa stb. Kell!

 

47-ronin-the-power-of-loyalty.jpg

 

47 Ronin

Premier: December 26.

47 szamuráj bosszút állni indul, a megölt gazdájukért. Félelmet nem ismerve indulnak harcba. Ám ezzel a lépéssel megszegik saját kódexüket. Így akár győznek, akár veszítenek, végül meg kell ölniük saját magukat is. Keanu Reeves főszereplésével készülget ez a szamurájos mozi. Ez a kultúra valahogy mindig is vonzott engem, ezért is szerepel itt a 47 Ronin. A filmről viszont nincs túl sok jó hír. Kapásból egy évet csúsztattak a premieren, mert nem volt elégedett a stúdió a filmmel így egy rakás új jelenetet kellett hozzá felvenni. Az első filmes rendezőt Carl Rinsch-et pedig elzavarták, így a végleges filmet nem is ő fogja összevágni, hanem a stúdió emberkék. Aggódok, de becsületből is megnézem!

 

És itt, a még magyar megjelenési dátummal nem rendelkező alkotások:

 

matt-damon-s-elysium-unveils-poster-and-10-minute-footage.jpg

Elysium

2159-ben, a Föld egy romos pusztaság, ahol az emberek betegségben és szegénységben nyomorognak. Míg a gazdagok az Elysium nevű gyűrű alakú űrállomáson élnek. Ezen a csodálatos helyen nincs szegénység, éhezés és betegség. Így, a Földön senyvedők, szeretnének ide eljutni. Az Elysium fejesei azonban nem tűrik meg a bevándorlókat. Max (Matt Damon) egy Földön élő ember azt a feladatot kapja, hogy jusson fel az állomásra és ott... valamit csináljon. Neill Blomkamp, a District 9 rendezőjének új filmje. Akinek ez az érv nem elég, az sürgősen gondolja át az életét! Egyébként ez az az alkotás, ami letaszított a Pacific Rim-et a legvártabb film trónjáról.

 

 

Texas-Chainsaw-3D-UK-Quad-Poster.jpg

 

Texas Chainsaw 3D

Egy újabb Texasi láncfűrészes remake. Sztori a szokásos: jönnek a tinik (vannak ám dögös csajszik is), láncfűrész, darálás. Amerikában már leadták a mozik és meglehetősen lesújtóak az értékelések. IMDb-n 5/10-es értékelésen áll, Rotten Tomatoes szerint 19%-os a film. Bár az utóbbit a leghitványabb filmes oldalnak tartom. Egyáltalán nem mérvadó számomra paradicsomék véleménye. De az az igazság, hogy én megértem ezt a negatív fogadtatást. Nem értem minek kellett megint újraforgatni. Főleg úgy, hogy a legutóbbi kettő, szerintem teljesen jó volt. Csak azok miatt vagyok kíváncsi erre a filmre.

 

 the-conjuring-poster02.jpg

 

The Conjuring

A szokásos sablon sztori. Egy családot a farmer házban (most éppen New England-ben), elkezdik piszkálni a szellemek. A trailer viszont elképesztően hatásos és hangulatos, csak ne lenne odaírva ez a közhelyes ökörség: "Based on a true story". Egyébként James Wan (Fűrész, Halálos Ítélet, Insidious) rendezőjének új filmje. Úgyhogy naná, hogy várós!

 

 300-rise-of-an-empire.jpg

 

300: Rise of an Empire

Zack Snyder 300 című filmjének folytatása. Túl sok mindent nem lehet még tudni róla. Az biztos, hogy fontos szerephez jutnak a hajós csaták, Nagyjából párhuzamosan fut ez a sztori és az első 300 film (tehát nem is annyira folytatás) története és Frank Miller most is segít. Viszont kakukktojás számomra ez a film, mert nem Snyder dirigálja. Úgyhogy szerintem, le is húzhatjuk a budin. Remélem, rám cáfolnak az alkotók. Csak az első film miatt tettem be a listába.

 Riddick-3-2.jpg

 

Riddick

Vin Diesel talán egyetlen vállalható szerepében tér vissza. Riddick-et egy ragadozó faj által uralt bolygóra dobják ki. Kopasz hősünkkel azonban nem lehet ilyen egyszerűen elbánni és felveszi a kesztyűt a szörnyekkel, közben pedig a bolygó felé két űrhajó is közeledik. Az előző két Riddick filmet én nagyon szerettem, teljesen eltérő stílusaik, érdekes világa és a kegyetlen antihőse miatt. A harmadik film, valahogy az előző két rész közé szúrta be magát. Már ami a stílust illeti. Kíváncsian várom.

 

 

machete-kills.jpg

 

Machete Kills

Ide szintén fölöslegesnek érzem a sztori ecsetelését. Robert Rodriguez újabb, agyatlan trash filmje, unokatesójával, Danny Trejo-val a főszerepben. A filmben Charlie Sheen játssza az USA elnökét (mind fuck!) Mel Gibson pedig a rosszfiút. Gyilkolás machete-vel, puskával, mellekre szerelt puskával (nem vicc lesz ilyen benne). Rodriguez mestere a stílusos trash filmeknek. Tuti jó lesz!

 sin_city_a_dame_to_kill_for_xlg.jpg

 

Sin City: A Dame to Kill For

Robert Rodriguez nem csak a trash filmek mesetere, hiszen a Sin City filmet is ő hozta össze és bizony jön a folytatása! Ez a sztori, az első részben is látott, Clive Owen-es történet előzménye lesz. Dwight-ot egykori szerelme felkeresi, és a segítségét kéri egy bizalmas ügyben. Innentől minden spoiler lenne, úgyhogy ennyi! A főhőst most Josh Brolin fogja alakítani, de ne lepődjünk meg, ha Owen is visszatér. Megint számíthatunk egyedi látványvilágra, tökös monológokra elképesztő noir hangulatra és brutalitásra. Jó lesz!

 only god forgives.jpg

 

Only God Forgives

Nicolas Winding Refn a zseniális Bronson és Drive után egy újabb gyöngyszemet készít nekünk. A Drive főszereplőjével, Ryan Gosling-gal. Julian egy kábítószer kereskedő Bangkokban és egészen jól boldogul. A testvérét viszont megölik és elhatározza, hogy kideríti ki tette ezt és végez velük. A rendező a bevált sémát követi. Az elképesztő brutalitást az egyedi stílusába csomagolja és nyakon önti nem kevés művészfilmes hatással. Már most imádom!

 

 2013115_arise.jpeg

 

Ghost in the Shell: Arise

Abszolút kakukktojás a cucc. Az egyetlen nem élőszereplős alkotás és nem is mozifilm, hanem egy OVA sorozat. Sok mindent még nem tudni róla. Annyi biztos, hogy egy előzmény széria lesz. Valószínűleg a Stand Alone Complex sorozat és nem a Ghost in the Shell mozifilmkehez fog kötődni. A rajzstílus legalábbis erről árulkodik. Én ebben reménykedek, mert nekem a két mozifilm annyira nem jött be. A Stand Alone Complex viszont valami hiper zseni! Újabb cyberpunk anime gyöngyszem van születőben? Bízom benne!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nick-Name 2013.04.16. 21:27:40

Láttátok a bohócos film trailerében (1:05) a Gray's Sport Almanach-ot a Vissza A Jövőbe 2-ből, a Walkman talán Marty-é, az ET-s pénztárcát, amit nyilván a budapesti vidámpark horgászós vagy dobálós bódéjából szerzett a bohóc és az FX feliratos kazettát ? Rejetett 80's feeling ????

KongFan 2013.04.16. 21:34:33

@Nick-Name: Talán nem is annyira rejtett. Balázs azt nyilatkozta, hogy szándékosan a nyolcvanas évek stílusában forgatta a filmet ;)
www.youtube.com/watch?v=s69hV2ZE9Ig
Itt hallgathatsz vele egy interjút, ha érdekel.

KongFan 2013.04.16. 21:41:55

@Nick-Name: De egyébként nem vettem észre xD
süti beállítások módosítása